ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ VITEXTHERM 2ο μέρος

ΣΤΑΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 Αντιρρηγματική Στρώση

Η αντιρρηγματική στρώση εφαρμόζεται καθολικά στην επίπεδη επιφάνεια της διογκωμένης πολυστερίνης. Το κονίαμα GNK 20W τοποθετείται με οδοντωτή σπάτουλα 8 ή 10mm η οποία αφήνει συνολικό πάχος στρώσης κονιάματος 4-5 mm. Ενώ είναι νωπό το κονίαμα, εγκιβωτίζεται το ΥΑΛΟΠΛΕΓΜΑ VITXTHERM και εξομαλύνεται με τη χρήση ίσιας σπάτουλας ή σπάτουλας μεγάλης επιφάνειας. Το υαλόπλεγμα εφαρμόζεται από πάνω προς τα κάτω με συνεχή επικάλυψη των ρολών κατά 10 cm εκατέρωθεν των δύο πλευρών του έτσι ώστε να κατανέμονται ομοιόμορφα οι τάσεις.

GNK 20W

Ινοπλισμένο λευκό κονίαμα τσιμεντοειδούς βάσης. Σε συνδυασμό με υαλόπλεγμα χρησιμοποιείται για την επικάλυψη θερμομονωτικών πλακών διογκωμένης πολυστερίνης.

VITEXTHERM ΑΝΤΙΑΛΚΑΛΙΚΟ ΥΑΛΟΠΛΕΓΜΑ (160 Gr/M²)

Αντιαλκαλικό υαλόπλεγμα 160 gr/m² για την ενίσχυση του ινοπλισμένου κονιάματος, πιστοποιημένο κατά ETAG.

GNK 20W Easy

Ινοπλισμένο λευκό χονδρόκοκκο κονίαμα τσιμεντοειδούς βάσης. Σε συνδυασμό με υαλόπλεγμα VITEXTHERM χρησιμοποιείται για την επικάλυψη θερμομονωτικών πλακών από διογκωμένη ή εξηλασμένη πολυστερίνη, καθώς και πλακών από ανόργανες ίνες (πετροβάμβακας). Πολύ καλή πρόσφυση στο υπόστρωμα και στα μονωτικά υλικά, ελαστικότητα και πολύ καλές μηχανικές αντοχές. Είναι εύκολο στη χρήση και την εφαρμογή του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την συγκόλληση των θερμομονωτικών πλακών στις εξωτερικές επιφάνειες των κτηρίων. Πιστοποιημένο με τη σήμανση CE σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 998-1.

Εφαρμογή Επιχρίσματος

Μετά το στέγνωμα της αντιρρηγματικής στρώσης ασταρώνουμε την επιφάνεια με ρολό με το GRANIKOT PRIMER. Το αστάρι πρέπει να χρωματίζεται στην απόχρωση του τελικού επιχρίσματος. Η επιφάνεια πρέπει να στεγνώσει τουλάχιστον 2 – 4 ώρες ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες πριν την εφαρμογή του τελικού επιχρίσματος. Στη συνέχεια εφαρμόζεται ο έγχρωμος σοβάς GRANIKOT ACRYLIC ή GRANIKOT SILICONE. Ο τελικός σοβάς είναι οργανικής σύστασης και παράγεται σε 2 ποιότητες (ακρυλικός και σιλικονούχος). Επιπλέον, το υλικό παράγεται σε δύο υφές (Flat & Grafiato) και σε ποικίλες κοκκομετρίες (1.0mm,1.5mm,2.0mm,2.5mm) Χρωματίζεται σε άπειρες αποχρώσεις μέσω του συστήματος δημιουργίας αποχρώσεων Colorfull της Vitex.
Το υλικό απλώνεται στην επιφάνεια με μεταλλική ανοξείδωτη σπάτουλα και τρίβεται με πλαστική σπάτουλα έτσι ώστε το υλικό να απλωθεί ομοιόμορφα. Το τελικό πάχος στρώσης του σοβά GRANIKOT είναι όσο η κοκκομετρία του υλικού.
Το τελικό επίχρισμα πρέπει να εφαρμόζεται σε ενιαίες επιφάνειες (από ακμή σε ακμή) διότι διαφορετικά θα δημιουργηθούν ματίσεις.
Οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για το αισθητικό αποτέλεσμα του έγχρωμου σοβά. Πολύ υψηλές θερμοκρασίες μειώνουν τον ανοιχτό χρόνο εφαρμογής του υλικού ενώ η βροχή σε μη στεγνωμένη επιφάνεια θα προκαλέσει αλλοίωση του τελικού αποτελέσματος.
Οι έτοιμοι σοβάδες GRANIKOT πριν την εφαρμογή τους πρέπει να ανακατεύονται με αναδευτήρα χαμηλών στροφών προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα.

GRANIKOT ACRYLIC

Υψηλής ποιότητας ακρυλικός σοβάς ιδανικός για προσόψεις κτιρίων, ανθεκτικός στις καιρικές συνθήκες με άριστες προστατευτικές ιδιότητες απέναντι στην UV ακτινοβολία. Είναι εξαιρετικά συμπαγής, έχει άριστη πρόσφυση και ελαστικότητα. Χρωματίζεται μέσω του Συστήματος Vitex Coloring System.

GRANIKOT LINEA

Πολύ καλής ποιότητας ακρυλικός σοβάς ιδανικός για προσόψεις κτιρίων, ανθεκτικός στις καιρικές συνθήκες µε πολύ καλές προστατευτικές ιδιότητες απέναντι στην UV ακτινοβολία. Είναι εξαιρετικά συµπαγής, έχει πολύ καλή πρόσφυση και ελαστικότητα. Μπορεί να χρησιµοποιηθεί για την προστασία και τη διακόσµηση τόσο εξωτερικών όσο και εσωτερικών επιφανειών (σοβά, σκυρόδεµα, θερµοµονωτικά συστήµατα για την πρόσοψη κτιρίων).

GRANIKOT PRIMER

Λευκό ακρυλικό ανάγλυφο υπόστρωμα ιδανικό για εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες από σοβά, τσιμέντο και επιφάνειες βαμμένες με υδατοδιαλυτά χρώματα (πλαστικά, ακρυλικά κ.λ.π.) Άοσμο, φιλικό προς το χρήστη και το περιβάλλον λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε Πτητικές Οργανικές Ενώσεις και δεν περιέχει αμμωνία. Χρωματίζεται μέσω του Συστήματος Δημιουργίας αποχρώσεων Colorfull της Vitex

GRANIKOT SILICONE

Υψηλής ποιότητας σιλικονούχος σοβάς με υδροφοβικές ιδιότητες, ανθεκτικός στις καιρικές συνθήκες, υδροαπωθητικός με εξαιρετική διαπνοή στους υδρατμούς. Επομένως προστατεύει από τα μικρόβια. Έχει άριστες αντοχές απέναντι στην UV ακτινοβολία και στη θερμοκρασία.Χρωματίζεται μέσω του Συστήματος Δημιουργίας αποχρώσεων Colorfull της Vitex

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ

Πλαστική σπάτουλα για την δημιουργία τελικής υφής στα επιχρίσματα GRANIKOT ACRYLIC και GRANIKOT SILICONE

Σκοτίες Και Κορνίζες

Οι σκοτίες δημιουργούνται πριν την εφαρμογή της αντιρρηγματικής στρώσης στις θερμομονωτικές πλάκες. Οι επιφάνειες των σκοτιών χαράσσονται με ειδική φρέζα και οπλίζονται με το ειδικό ΠΛΕΓΜΑ ΓΙΑ ΣΚΟΤΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΟΕΙΔΟΥΣ ΜΟΡΦΗΣ. Απαραίτητη είναι η επικάλυψη των πλεγμάτων σκοτίας με το ΥΑΛΟΠΛΕΓΜΑ VITEXTHERM τουλάχιστον κατά 10 cm. Το τσιμεντοειδές κονίαμα GNK 20W επιστρώνεται και στις δύο πλευρές της εγκοπής και το ειδικό πλέγμα τοποθετείται με την χρήση του ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΚΟΤΙΑΣ. Μετά το στέγνωμα της αντιρρηγματικής στρώσης προτείνεται η επίστρωση με λεπτόκοκκο έγχρωμο επίχρισμα GRANIKOT ACRYLIC ή SILICONE.

ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΚΟΤΙΑΣ

Εργαλείο για την εφαρμογή επιχρισμάτων σε σκοτίες στο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης VITEXTHERM

ΠΛΕΓΜΑ ΓΙΑ ΣΚΟΤΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΟΕΙΔΟΥΣ ΜΟΡΦΗΣ

Ειδικό υαλόπλεγμα για τη δημιουργία σκοτίας σε τραπεζοειδη μορφή

Στηρίξεις

Για την ανάρτηση μικρών φορτιών (έως 5kg) χρησιμοποιούνται τα ΣΠΙΡΑΛ ΒΥΣΜΑΤΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΦΟΡΤΙΩΝ. Τα τεμάχια εφαρμόζονται με βίδωμα στην πολυστερίνη πριν ή μετά την εφαρμογή της αντιρρηγματικής προστασίας. Είναι κατάλληλα για την ανάρτηση φωτιστικών, κουδουνιών κ.α.

Για την ανάρτηση μεγαλύτερων φορτίων χρησιμοποιείται ο ΚΥΛΙΝΔΡΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΦΟΡΤΙΩΝ. Ο κύλινδρος τοποθετείται με τη χρήση φρέζας και γίνεται επικόλληση στο υπόστρωμα με τη χρήση του κονιάματος GNK 10G. Στις περιπτώσεις που το βάρος που πρέπει να τοποθετηθεί είναι μέχρι 15 kg δεν απαιτείται πρόσθετη στήριξη στο υπόστρωμα. Σε διαφορετική περίπτωση (15-40 kg) ο κύλινδρος πρέπει εκτός από να επικολληθεί, να βιδωθεί στο υπόστρωμα.

Η στήριξη πριζών & διακοπτών γίνεται με το ειδικό προφίλ ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΣΤΕΡΕΩΣΗΣ ΠΡΙΖΩΝ. To προφίλ έχει εσωτερική διάμετρο 65mm και εξωτερική 105 mm. Αρχικά φρεζάερεται η πολυστερίνη με την ειδική ΦΡΕΖΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΕΡΕΩΣΗΣ ΠΡΙΖΩΝ και τοποθετείται το ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΣΤΕΡΕΩΣΗΣ ΠΡΙΖΩΝ με το κονίαμα GNK 10G η με την κόλλα πολυουρεθανικής σύστασης.

ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΣΤΕΡΕΩΣΗΣ ΠΡΙΖΩΝ

Κυλινδρικό εξάρτημα από πολυαμίδιο για την στερέωση πριζών. (Διάμετρος εσοχής Ø 65 και εξωτερική διάμετρος 105mm )

ΚΥΛΙΝΔΡΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΦΟΡΤΙΩΝ

Κυλινδρος πολυαιθυλένιου για την ανάρτηση μεγάλων φορτίων (έως 40kg) στο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης VITEXTHERM. (Ø 90mm, Μήκος 540mm)

ΣΠΙΡΑΛ ΒΥΣΜΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΦΟΡΤΙΩΝ

Σπιράλ βύσμα για την ανάρτηση μικρών φορτίων (εως 5kg) στο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης VITEXTHERM

ΦΡΕΖΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΕΡΕΩΣΗΣ ΠΡΙΖΩΝ

Πλαστική φρέζα για τη δημιουργία πατούρας στις θερμομονωτικές πλάκες για την τοποθέτηση του εξαρτήματος στερέωσης πριζών

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ 1ο ΜΕΡΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *