ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΔΩΜΑΤΟΣ

Στεγάνωση δώματος με επαλειφόμενη ελαστομερή ακρυλική επίστρωση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ISOFLEX Επαλειφόμενο ελαστομερές, στεγανωτικό δωμάτων
  • ISO-PRIMER Aστάρι επαλειφόμενων, ελαστομερών στεγανωτικών
  • ΥΑΛΟΠΛΕΓΜΑ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΕΓΑΝΩΣΕΩΝ Πλέγμα από Fiberglass για την ενίσχυση στεγανωτικών στρώσεων
  • ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΙΚΟ ΥΦΑΣΜΑ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΕΓΑΝΩΣΕΩΝ Πολυεστερικό ύφασμα για την ενίσχυση στεγανωτικών στρώσεων 

 

I. ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ – ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Η στεγάνωση των δωμάτων, είτε γίνεται κατά την κατασκευή ενός κτιρίου, είτε εκ των υστέρων, θα πρέπει να εξασφαλίζει την πλήρη στεγανότητά τους και να έχει αντοχή στις καιρικές επιδράσεις, αξιοπιστία και διάρκεια στο χρόνο, ελαστικότητα και καλή πρόσφυση.

II. ΛΥΣΗ

Τις παραπάνω απαιτήσεις καλύπτει πλήρως το επαλειφόμενο ελαστομερές ISOFLEX. Διαθέτει άριστη πρόσφυση με το υπόστρωμα, υψηλή ελαστικότητα, μεγάλη αντοχή στις καιρικές επιδράσεις και ανθεκτικότητα στην υπεριώδη ακτινοβολία. Παρέχει απλή, σίγουρη και εύκολη λύση σε δύσκολα σημεία στεγανοποίησης (π.χ. γωνίες, ακμές, ενώσεις με ταρατσομόλυβα κλπ.).

Δημιουργεί μία συνεχή, ελαστική μεμβράνη, χωρίς αρμούς ή ενώσεις και χρησιμοποιείται τόσο για καθολική στεγάνωση επιφανειών δωμάτων όσο και για τοπική στεγάνωση ρωγμών.

Λόγω της εύκολης εφαρμογής του, είναι ιδανικό για την εκ των υστέρων στεγάνωση δωμάτων καθώς και για επισκευές υφιστάμενων στεγανώσεων.

Εφαρμόζεται σε όλα τα συνηθισμένα υποστρώματα των δωμάτων, όπως σκυρόδεμα, μωσαϊκό, ταρατσόπλακες κλπ.

III. ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Καθολική στεγάνωση επιφάνειας

Προετοιμασία υποστρώματος

  1. Το υπόστρωμα πρέπει να είναι στεγνό και απαλλαγμένο από σαθρά υλικά, σκόνες, λίπη κλπ.
  2. Ακολουθεί στάρωμα της επιφάνειας με ISO-PRIMER.

Κατανάλωση ISO-PRIMER: περίπου 200 g/m2.

Εφαρμογή του ISOFLEX

  1. Επάλειψη του ISOFLEX με βούρτσα ή ρολό σε 2 στρώσεις, μετά το στέγνωμα του ασταριού. Η δεύτερη στρώση γίνεται σταυρωτά και αφού στεγνώσει και γίνει βατή η πρώτη.
  2. Σε περίπτωση ύπαρξης μεμονωμένων ρωγμών στην επιφάνεια του δώματος, συνιστάται η τοπική, κατά μήκος των ρωγμών, ενίσχυση της μεμβράνης του ISOFLEX με ταινία υαλοπλέγματος (65 g/m2) ή πολυεστερικού υφάσματος (30 g/m2), φάρδους 10 cm. Στην περίπτωση αυτή, μετά το στέγνωμα του ασταριού, γίνεται 1 επάλειψη με ISOFLEX κατά μήκος των ρωγμών και, όσο αυτή είναι ακόμη νωπή, τοποθετείται η ταινία του υαλοπλέγματος ή του πολυεστερικού υφάσματος. Μετά το στέγνωμα της στρώσης αυτής ακολουθούν 2 καθολικές επαλείψεις με ISOFLEX, σε όλη την επιφάνεια του δώματος. Η δεύτερη επάλειψη ακολουθεί αφού στεγνώσει η πρώτη.
    Συνολική κατανάλωση ISOFLEX: 1-1,5 kg/m2, ανάλογα με το υπόστρωμα.
    Σε περίπτωση ύπαρξης πυκνών, πολλαπλών ρωγμών στην επιφάνεια, συνιστάται ο καθολικός οπλισμός της μεμβράνης του ISOFLEX με λωρίδες υαλοπλέγματος (65 g/m2) ή πολυεστερικού υφάσματος (30 g/m2) πλάτους 100 cm, οι οποίες αλληλοεπικαλύπτονται κατά 5-10 cm. Στην περίπτωση αυτή, αφού στεγνώσει το αστάρι, γίνεται 1 επάλειψη με ISOFLEX σε πλάτος όσο του οπλισμού και, όσο αυτή είναι ακόμη νωπή, τοποθετείται η λωρίδα του υαλοπλέγματος ή του πολυεστερικού υφάσματος. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζεται η εφαρμογή και στην υπόλοιπη επιφάνεια. Μετά το στέγνωμα αυτής της στρώσης ακολουθούν 2 ακόμη καθολικές επαλείψεις ISOFLEX. Η δεύτερη στρώση ακολουθεί αφού στεγνώσει η πρώτη.
    Συνολική κατανάλωση ISOFLEX: 2-2,5 kg/m2, ανάλογα με το υπόστρωμα και το είδος του οπλισμού.
    Η στεγάνωση επεκτείνεται και στις κατακόρυφες επιφάνειες (περιμετρικό στηθαίο, απόληξη κλιμακοστασίου κλπ.) σε ύψος τουλάχιστον 15-20 cm, προκειμένου να διαμορφώνεται μία στεγανολεκάνη.

Τοπική στεγάνωση ρωγμών

Προετοιμασία υποστρώματος

Το υπόστρωμα πρέπει να είναι στεγνό και απαλλαγμένο από σαθρά υλικά, σκόνες, λίπη κλπ.
Αστάρωμα της επιφάνειας με ISO-PRIMER μόνο κατά μήκος των ρωγμών και σε πλάτος 10-12 cm.

Εφαρμογή του ISOFLEX

Αφού στεγνώσει το αστάρι, εφαρμόζεται η πρώτη επάλειψη του ISOFLEX, σε πλάτος 10-12 cm, κατά μήκος των ρωγμών και, όσο αυτή είναι ακόμη νωπή, τοποθετείται ταινία υαλοπλέγματος (65 g/m2) ή πολυεστερικού υφάσματος (30 g/m2), πλάτους 10 cm. Μετά το στέγνωμα αυτής της στρώσης ακολουθούν ακόμη 2 επαλείψεις του ISOFLEX κατά μήκος των ρωγμών. Η δεύτερη στρώση ακολουθεί αφού στεγνώσει η πρώτη.

Κατανάλωση: περίπου 200-250 g/m μήκος ρωγμής.

IV. ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Η εφαρμογή του ISOFLEX πρέπει να γίνεται όταν ο καιρός δεν είναι υγρός ή βροχερός, προκειμένου να προληφθεί το ξέπλυμα του νωπού υλικού από μία αιφνίδια βροχή.
Βασική προϋπόθεση για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του ISOFLEX είναι το υπόστρωμα να έχει ικανοποιητικές κλίσεις, ώστε να μην υπάρχουν λιμνάζοντα νερά.
Σε περίπτωση που απαιτείται αντοχή της στεγανωτικής στρώσης σε ακραίες θερμοκρασιακές συνθήκες (από -25οC έως +120οC) τότε αντί του ISOFLEX προτείνεται η χρήση του ISOFLEX-T25.

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ISOFLEX

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *